Informatie voor debiteuren

U heeft van Gerechtsdeurwaarderskantoor Van de Pas een sommatiebrief  (betalingseis) ontvangen of er is een deurwaarder van ons kantoor bij u thuis geweest met overhandiging van of achterlating van een dagvaarding, vonnis  of proces-verbaal van beslaglegging?

Voor ons bent u een debiteur, oftewel iemand die tot betaling van het gevorderde (bedrag) moet overgaan.
U vindt hier antwoorden op veel van uw vragen.

Beslagvrije voet
Klik hier voor de berekening van de beslagvrije voet.
Indien er beslag op uw loon of uitkering is gelegd, draagt uw werkgever of uitkeringsinstantie aan ons het bedrag af dat uitstijgt boven de beslagvrije voet

Bankrekening-Derdenrekening
De Wet op de Gerechtdeurwaarders stelt verplicht dat de gelden van cliënten, die zij tijdelijk onder zich hebben op een aparte rekening zijn te zetten. De door ons geïncasseerde bedragen staan altijd op een veilige afgeschermde derdenrekening. Onze bankrekening-derdenrekening vindt u hier.
Betaling onder vermelding van ons dossiernummer dat aan het hoofd van onze brief of ambtelijk stuk staat vermeld.

Sommatiebrief
Een sommatiebrief kan een debiteur als laatste betalingswaarschuwing beschouwen. Wanneer een debiteur dan zelf geen actie onderneemt kan de gerechtsdeurwaarder overgaan tot het nemen van rechtsmaatregelen zoals beslaglegging of ontruiming.

Dagvaarding
Als u een dagvaarding van de gerechtsdeurwaarder overhandigd krijgt, ontvangt u deze omdat u in ons systeem met een openstaande vordering van onze opdrachtgever voorkomt.
Een dagvaarding is een officieel ambtelijk document waarbij u wordt opgeroepen om in een terechtzitting te verschijnen. Een dagvaarding bestaat altijd uit enkele pagina's en wordt officieel door de gerechtsdeurwaarder overhandigd.

Juridische begrippen
en Links
Klik hier voor de betekenis van juridische begrippen.
U vindt hier interessante links.